İTÜ Nükleer Enerji Bilim Merkezi Interaktif Seminer Gezisi

Nükleer enerji konusunda öğrencilere bilimsel temellere dayalı bilgiler sunarak öğrencilerde nükleer teknolojiler konusunda sağlıklı bir algının oluşmasını sağlamayı amaçlayan merkeze olan  ziyaretimizde  öncelikle öğrencilerimize merkez ile ilgili bilimsel dokümanları inceleme, dokunmatik ekrandan bilgi alabilme ve bilgilendirme videolarını izleyebilme olanakları sunuldu.
Çalışmanın ikinci bölümünde panoramik bir ekran üzerinde nükleer enerji ve radyasyon konularını anlatan bir video film oynatıldı. Eğitim sırasında öğrencilerin  ilgisini en üst seviyede tutmayı sağlayan interaktif masalar sayesinde  video filmdeki çeşitli bilgileri içeren oyunlar ve yarışmalar düzenlenerek öğrencilerimizin sorulara cevaplar verebilmesi imkanı sağlandı.