Kızılay Ve Değerler Kulübü

Kızılay ve Yeşilay  sağlık, eğitim, toplumsal dayanışma, insani yardım, sosyal hizmetler gibi konularda gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yapan kuruluşlardır. Kulübümüzün amaçları yaptığı etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kuruluşların önemini vurgulamak, öğrencilerin topluma ve çevreye duyarlılığını arttırmak, sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır. Kulüp çalışmalarında öğrencilere sağlıklı yaşamın önemini ve korunması, kan ve organ bağışının önemi, doğal afetlerle mücadele ve alınacak önlemler, ilk yardımın önemi, sağlığa zararlı alışkanlıkların sağlığımıza etkileri, sivil toplum kuruluşları ve bu kuruluşlara destek sağlamanın önemi anlatılmaktadır. Yaptığımız toplum hizmeti çalışmalarında öğrencilerin sevgi, saygı, hoşgörü yardımlaşma, katılımcılık, planlılık, üretkenlik, gönüllülük ve işbirliği gibi davranışları kazanmaları hedeflenmektedir. İmkanları yetersiz olan okullara kitap, defter, kırtasiye araç gereçleri ulaştırmak, çocuk yuvası, huzur evi gibi kuruluşlar ve ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim vb bağışlar için okulumuzda yardım kampanyaları düzenlemek yaptığımız toplum hizmeti çalışmaları arasında yer almaktadır.